spider ink studio

Какво трябва да знаем преди да се татуираме през лятото

Иван Иванов

Иван Иванов

tattoos-fashion-summer-Favim.com-705378

Неусетно се изниза и тази година, пролетта мина и отново дойде летният сезон. Трудно е човек да не си направи нова татуировка и да отбележи още една изминала година, а и как няма да е трудно като точно тогава най-добре се вижда всичко и сме в разгара на живота.  Масово е прието, че татуировки се правят зимата, защото лятото не е добре да се рисуваме, но това само от части е така, просто има някои правила, които трябва да спазваме, когато сме решили да си направим лятно татуиране. Вземете например Маями – там винаги е лято, а хората не спират да се драскат.  Истина е, че лятото грижата за татуировката е малко по-досадна заради жегите и слънцето, но ние сме сигурни, че с малко повече дисциплина и желание ще съумеете да си запазите татуировката непокътната. Ето и правилата, които трябва да спазвате!

1. Едно от основните неща, които не трябва да правите след като си направите прясна татуировка е да я излагате на директна слънчева светлина 15-20 дни – истина е, че слънцето прецаква нещата. Добре е да си изрежете един бял ръкав от стара блуза и да го нахлузвате на татуираното място и като цяло да покривате татуировката през деня, ако има риск от излагане на слънце.

8103b8fa264bee0110a5b58d348d83b4

2. Дръжте татуировката мазна с крема, който Ви е препоръчан от артиста и я покривайте с дишаща
материя, както е обяснено по-горе.

3. След като зарасне татуировката, когато искате да излизате и знаете, че ще има директна слънчева светлина – нанесете върху татуировката слънцезащитен крем с висок фактор и чак тогава продължавайте по план.

Накратко опазите ли се от директното слънце, не позволявате татуировката да се запарва и  нанасяте слънцезащитен крем, когато се налага, няма никакъв проблем да се татуирате през лятото. Слънцето винаги е било враг на кожата и на татуировките и най-важно е от него да се опазим.

Това са нещата, които трябва да знаете преди да изтичате до артистите да ви изрисуват. Съветваме ви да прочетете и тази тема – “Как да се грижим за татуировките си през лятото”, тя ще хвърли още повече светлина по въпроса за летния сезон.

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Идеи за татуировки на лапи

В тази статия Ви предлагаме идеи за татуировки на лапи.Ако сте привързани към домашните си любимци, харесвате животните 

Идеи за татуировки на орли

Приятели, представяме ви подбрана колекция от различни артисти на идеи за татуровки на орли. Като изключим политическо –

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com