spider ink studio

Идеи и значение на татуровки на лъвове

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

Лъвовете винаги са били символ на сила, кураж и власт. Те често са наричани “кралете на джунглата” и тяхното силно присъствие и свиреп рев са ги направили много популярен символ

през историята на много култури. В резултат на това, татуировките на лъвове все по-явно се използват от хората, за да се свържат със символизма на тези величествени създания.

  Една от най-честите интерпретаци на татуировките на лъвове е тази, че те представляват сила и кураж. Лъвовете са добре познати с яростното пазене на собствената си територия и техния прайд / група от лъвове и лъвици/. Това е една от причините да се ползват за татуировки, които отбелязват преминаването на човека през труден етап, мотивиращ елемент или спомен за такива периоди.

  Друга интерпретация на татуировките на лъвове е, че символизират лидерство и авторитет.  Лъвът е лидера на прайда и трябва да взима решения – не само за себе си, но и за групата. Така татуировките на лъвове биха могли да напомнят, че  човек трябва да се стреми към лидерство и решения, които ще помогнат не само на него, но и на другите. 

  Лъвовете са също силен символ за защита и сигурност. В много култури те са възприемани  като силни защитници на дома и семейството. Разбира се, лъв може да се избере не само поради изброените до тук символики и качества, а и със отбелязване или почит на значимо събитие, ново начало или край на определен период. Това може да се подчертае като се добави допълнителен елемент към татуировката – например дата, единична дума или текст.

 Едно от най-хубавите качества на този тип татуировки е, че можем да правим дизайни с тях в почти всеки стил на рисуване и ще изглеждат страхотно. Също така, отиват на почти всички сектори от тялото.  Някои от популярните стилове са : реализъм, полу – реализъм, абстрактен, традиционен, водни бои, траш полка, геометеичен и други.

 В крайна сметка можем да заключим, че лъвът е силен символ, които може да бъде интерпретиран по различни начини. Така че, ако търсите татуировка, която, осен да е красива, излъчва сила, кураж, лидерство, защита или нещо още    по-персонализирано – лъвовете са страхотен избор. С техния впечатляващ външен вид и обширни възможности за дизайн, те със сигурност са един прекрасен вариант да изразите себе си.

 Напомняме ви, че татуировките са перманентни и за това е важно да обмислите добре дизайна им, да се информирате добре и да се консултирате със специалист преди да вземете решение да се татуирате. С правилния дизайн, опитни и старателни артисти, добре преценена големина и позиция, татуировката на лъв може да бъде силно и смислено допълнение към колекцията от татуировки по тялото ви.

       За финал ще завърша с един мой любим цитат на Алекасандър Македонски, който гласи: 

         “Не ме е страх от армия лъвове, водени от овца, боя се от армия овце, водени от лъв!

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

We love Venom

Запалихме се много от едноименния филм с Том Харди в ролята на Venom и решихме да посъберем интересни

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com