Често задавани въпроси

F A Q

Най често задавания въпрос свързан с татуировките е “Боли ли?”.
Искреният отговор е да.
Най-близката болка, която прилича на тази от татуировка е тази от епилатор,
въпреки, че според нас тази адска машинка (епилатора) е доста по-гадна от иглата.

Имайте в предвид, че различните хора имат различен праг на болка и е трудно да се определи кой, колко ще го боли. Едни от най-безболезнените места са – външната част на ръцете и плешките, а най-болезнените според нас са ребрата, капачките, вътрешната страна на бицепса.
За останалата част от тялото болката е средна.

Да, няма проблем да се използват обезболяващи средства при определени условия.
Има кремове, които са толкова силни, че в продължение на часове не се усеща нищо.
Дори за най-болезнените места, препоръчваме да се използва обезболяващ крем, защото ще е по-приятно и за двете страни – татуиста и татуирания.

Формирането на цената зависи от няколко ключови фактора – големина, сложност и място на татуировката. Всяка татуировка има фиксирана цена, която не зависи пряко от времето за изработка. Разбира се, това не важи за всяко студио. Консултирайте се със студиото, което сте избрали, за да разберете при какви условия се изработва татуировка.

Татуировката е нещо много лично и точни условия за самото ѝ избиране няма,
но има някои стъпки, които биха ви помогнали да рационализирате процеса.
Някои избират нещо защото ги кефи, други – защото намират някакъв по-дълбок смисъл, а трети – защото искат да подобрят линията си с красива и елегантна татуировка.
По темата сме написали цяла статия, свързана с избора на татуировка, дигиталния дизайн и стъпките, които е добре да предприемете при избора на татуировка – разгледайте тук!

Този въпрос е малко коварен, защото много хора си мислят, че ако си пийнат преди самото татуиране ще си спестят болка. Истината обаче е, че това не е точно така. Когато се консумира алкохол /в умерени количества / кръвоносните съдове се разширяват и това предизвиква по-обилно кървене, което затруднява самото татуиране.
Освен това по закон не трябва да се татуират лица в нетрезво състояние.
След татуировката не е забранено да се почерпите, но в умерени количества и не забравяйте да я мажете.

Това, което може да направите преди самото татуиране е да сте добре отпочинали, хидратирани и по възможност да не се татуирате на празен стомах. Понякога, когато организма не е подсилен с храна може да падне кръвната захар. Това се случва рядко, но е възможно.
Съветваме ви да сте се изкъпали, защото след татуировка къпането е неудобно, особено ако е на гърба, гърдите и т.н.

Това, което трябва да знаете е, че татуировките са много субективна тема.
За един едно е красиво, за друг – друго. Опитайте се да не се влияете от хора, които не са професионалисти. Консултирайте се с представителите на вашето студио и заедно развийте идеята, те ще ви дадат най-правилния съвет..
Татуировката е нещо, което вие ще носите и то за доста дълго време 😀 и е добре на първо място вие да я харесвате.

Малко са начините по-които може да промените татуировка.
Един от тях е като я допълните с нови елементи. Този метод е много подходящ, ако искате татуировката или композицията Ви да се развива. Друг начин е върху стара татуировка да се нарисува нова. В много от случаите закриването е възможно с малко по-голяма и по-тъмна татуировка. Задължително се консултирайте с професионалист преди да предприемете тази стъпка.

Татуирането е процес, в който има активна интервенция върху кожата и ако то се практикува в стерилна среда и се спазват всички мерки за сигурност и чистота няма от какво да се притеснявате. В 99% от случаите не се получават нежелани реакции. Има опасности, ако то се практикува в домашни условия. Ако имате алергии предупредете представител на студиото. Също, ако имате много чувствителна кожа може да се консултирате с медицинско лице дерматолог.

Да. Но има специфики, които трябва да се коментират на живо. Едно от най-важните неща е да са минали поне 3-5 месеца от затварянето на раната, за да е достатъчно възстановена кожата.
Да. Но има специфики, които трябва да се изговорят на живо. Важен е типа татуировка, обема и дизайна да са подходящи за самото закриване.

Накратко – да, но е само за секунда.
На различните места има различни степени на болка.
Има различни видове упойки, които помагат за справяне с болката.

имате друг въпрос?

попитайте ни

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Идеи за татуировки за двойки

Приятели, точно преди празника на влюбените ви представяме подбрана колекция с идеи за татуировки за двойки на различни

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com