spider ink studio

Идеи и значение на татуировки на змии

Иван Иванов

Иван Иванов

    Змиите винаги са били символ на митерия, сила и страх. Те се срещат през историята на много култури, също така в много митологичи и религиозни разкази.  В резултат на това, татуировките на змии стават все по-популярни като начин да се пренесе символизма на тези прекрасни създания.

 

   Едно от най-честите значения на змиите е че те символизират прераждането и промяната. Всяка змия си сменя кожата и на нейно място излиза нова, което може да се интерпретира като оставяне на нещата в миналото и приемането на новото начало. Те са подходящи за хора, които преминават през трудни моменти или искат да поставят началото на нов етап от живота си.

   Друга интерпретация на змиите е че те са властни и свирепи, способни са да оцеляват и да се справят в различни ситуации, както и ловко да залавят плячката си. Добри майстори на камуфлажа са и се сливат с средата, която обитават.

   В някои култури, змията е символ на мъдрост, знание и връзка със спиритуалния свят.  След като казахме това можем да заключим, че в този контекст татуировката на змия може да бъде напомняне да се стремим към постоянното ни осъвършестване, знание и стпиритуално развитие. На финала на статията ще добавим и един от любимите ни примери, в който змията е символ на знание и мъдрост, заедно с есето към примера.

   В Древна Гърция змията се определя като символ на здравето и лечението. Дори гръцкият бог Асклепий – богът лечител е изобразяван с увита змия около неговия жезъл. в Уикипедия пише: “Неизменен атрибут на Асклепий бил жезълът, около който имало обвита змия (всъщност символ на лечителите – сцепена клечка с навит паразитен червей дракункулоза или с две змии, което е кадуцей – символът на Хермес). По-късно негов символ станала чаша, обвита със змия.”

  Разбира се, татуировката на змия може да означава и нещо много по-различно и класическо – например спомен за човек или място, мисъл или цел и други. В крайна сметка ние сме тези, които даваме смисъла на живота около нас, понекога го създаваме, а понякога заставаме на раменете на историята и черпим знания от там. Татуировката е нещо много персонално, което ще остане доста време на кожата ви и смисълът е само ваш избор. 

   Едно от най-хубавите качества на татуировките на змии е, че можем да правим дизайни с тях в почти всеки стил на рисуване и ще изглеждат страхотно. Също така, отиват на почти всички сектори от тялото.  Някои от популярните стилове са : реализъм, полу – реализъм, абстрактен, традиционен, водни бои, траш полка, геометеичен и други.

   Напомняме ви, че татуировките са перманентни и за това е важно да обмислите дизайна им, да се информирате добре

и да се консултирате със специалист преди да вземете решение да се татуирате. С правиният дизайн, опитни и старателни артисти, добре преценена големина и позиция, татуировката на змия може да бъде страхотно допълнение към колекцията ви от татуировки по тялото.

 И както обещахме, за финал ще прибавим и част от есетата на Ницше “Тъй рече заратустра”, където змията е най-мъдрото същество на земята:

 

 Това бе промълвил Заратустра на сърцето си, когато слънцето стоеше в своя зенит. Озадачен от пронизителния зов на птица, той издигна взор към небесната вис. И ето! Един орел кръжеше във въздуха, а на него висеше змия, но не като плячка, а като любима дружка, защото се беше обвила като пръстен около врата му.

— Това са моите зверове! — промълви Заратустра и сърцето му се възрадва дълбоко.

Най-гордият звяр под слънцето и най-мъдрото животно под слънцето — потеглили са на разузнаване.

Искат да разузнаят дали Заратустра е още жив. Наистина жив ли съм още?

Намерих, че по-опасно е да се живее между людете, отколкото между зверовете. По опасни пътища върви Заратустра. Нека ме водят моите зверове! Като изрече това, Заратустра си припомни думите на светеца в гората, въздъхна и каза тъй на сърцето си.

— Да можех да стана по-мъдър! Изконно мъдър като моята змия.

Но аз прося нещо невъзможно: тогава нека помоля моята гордост никога да не изоставя моята мъдрост!

И ако нявга моята мъдрост ме напусне: — ах, тя обича да отлита, — дано тогава да отлети и моята гордост с глупостта ми!

                                           Тъй започна залезът на Заратустра. 

 

 

Още идеи за татуировки

Подари татуировка

Споделете

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

35 Идеи за татуировки на вълци

 Вълците са несъмнено едни от най-величествените същества на планетата. Изключително интелигентни, пефектно адаптирани към средата, в която живеят

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com