spider ink studio

Идеи и значение на татуировки на змии

Иван Иванов

Иван Иванов

    Змиите винаги са били символ на миcтерия, сила и страх. Те се срещат през историята на много култури, също така в много митологичи и религиозни разкази.  В резултат на това, татуировките на змии стават все по-популярни като начин да се пренесе символизма на тези прекрасни създания.

   Едно от най-честите значения на змиите е че те символизират прераждането и промяната. Всяка змия си сменя кожата и на нейно място излиза нова, което може да се интерпретира като оставяне на нещата в миналото и приемането на новото начало. Те са подходящи за хора, които преминават през трудни моменти или искат да поставят началото на нов етап от живота си.

   Друга интерпретация на змиите е че те са властни и свирепи, способни са да оцеляват и да се справят в различни ситуации, както и ловко да залавят плячката си. Добри майстори на камуфлажа са и се сливат с средата, която обитават.

   В някои култури, змията е символ на мъдрост, знание и връзка със спиритуалния свят.  След като казахме това можем да заключим, че в този контекст татуировката на змия може да бъде напомняне да се стремим към постоянното ни осъвършестване, знание и стпиритуално развитие. На финала на статията ще добавим и един от любимите ни примери, в който змията е символ на знание и мъдрост, заедно с есето към примера.

   В Древна Гърция змията се определя като символ на здравето и лечението. Дори гръцкият бог Асклепий – богът лечител е изобразяван с увита змия около неговия жезъл. в Уикипедия пише: “Неизменен атрибут на Асклепий бил жезълът, около който имало обвита змия (всъщност символ на лечителите – сцепена клечка с навит паразитен червей дракункулоза или с две змии, което е кадуцей – символът на Хермес). По-късно негов символ станала чаша, обвита със змия.”

  Разбира се, татуировката на змия може да означава и нещо много по-различно и класическо – например спомен за човек или място, мисъл или цел и други. В крайна сметка ние сме тези, които даваме смисъла на живота около нас, понекога го създаваме, а понякога заставаме на раменете на историята и черпим знания от там. Татуировката е нещо много персонално, което ще остане доста време на кожата ви и смисълът е само ваш избор. 

   Едно от най-хубавите качества на татуировките на змии е, че можем да правим дизайни с тях в почти всеки стил на рисуване и ще изглеждат страхотно. Също така, отиват на почти всички сектори от тялото.  Някои от популярните стилове са : реализъм, полу – реализъм, абстрактен, традиционен, водни бои, траш полка, геометеичен и други.

   Напомняме ви, че татуировките са перманентни и за това е важно да обмислите дизайна им, да се информирате добре

и да се консултирате със специалист преди да вземете решение да се татуирате. С правиният дизайн, опитни и старателни артисти, добре преценена големина и позиция, татуировката на змия може да бъде страхотно допълнение към колекцията ви от татуировки по тялото.

 И както обещахме, за финал ще прибавим и част от есетата на Ницше “Тъй рече заратустра”, където змията е най-мъдрото същество на земята:

 Това бе промълвил Заратустра на сърцето си, когато слънцето стоеше в своя зенит. Озадачен от пронизителния зов на птица, той издигна взор към небесната вис. И ето! Един орел кръжеше във въздуха, а на него висеше змия, но не като плячка, а като любима дружка, защото се беше обвила като пръстен около врата му.

— Това са моите зверове! — промълви Заратустра и сърцето му се възрадва дълбоко.

Най-гордият звяр под слънцето и най-мъдрото животно под слънцето — потеглили са на разузнаване.

Искат да разузнаят дали Заратустра е още жив. Наистина жив ли съм още?

Намерих, че по-опасно е да се живее между людете, отколкото между зверовете. По опасни пътища върви Заратустра. Нека ме водят моите зверове! Като изрече това, Заратустра си припомни думите на светеца в гората, въздъхна и каза тъй на сърцето си.

— Да можех да стана по-мъдър! Изконно мъдър като моята змия.

Но аз прося нещо невъзможно: тогава нека помоля моята гордост никога да не изоставя моята мъдрост!

И ако нявга моята мъдрост ме напусне: — ах, тя обича да отлита, — дано тогава да отлети и моята гордост с глупостта ми!

                                           Тъй започна залезът на Заратустра. 

 

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

35 Идеи за татуировки на вълци

 Вълците са несъмнено едни от най-величествените същества на планетата. Изключително интелигентни, пефектно адаптирани към средата, в която живеят

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com