spider ink studio

Идеи за татуировки на Горгони

Иван Иванов

Иван Иванов

Съществата, боговете, историите и въобще всичко от гръцката митология винаги са били от любимите ни тематики за татуировки. Историите на всички митологични същества и богове, освен, че са много красиви, те са оплетени със смисъл и поуки, което ги прави много подходящи за татуиране.

Историите, външния вид и характера на всички митологични създания са не само много красиви и опасни, но и оплетени със смисъл и поуки, което ги прави много подходящи за татуиране.

Една от най-емблематичните и опасни сщества в Гръцката митология е Медуза – една от трите сетри горгони, дъщери на морските чудовища Форкис и Кето. Горгоната представлявала същество с красиво женко лице, коса от змии, горната половина на тялото и е на жена, а долната на змия. Когато обикновен човек срещнел погледа на Горгоната той веднага се превръщал в каменна статуя и остава в каменния си затвор завинаги. Горгоните са подходящи татуировки, както за мъже, така и за жени. За по – любознетелните препоръчваме да прочетат за легендата за Персей. Могат да варират в различни размери, но е препоръчително проектите да са по-големи, защото самото изображение е доста детайлнои и ще е много трудно за татуиста да направи детайлите, ако проекта е малък. За това горгоните най-често се татуират по бедрата, гърба , широките части на ръцете или ребрата.

Представяме ви идеи за татуировки на Горгони на различни артисти, които подрахме за вас. Следете страниците ни във Фейсбук и нстаграм за идеи за татуировки, пиърсинги и полезна информация.

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com