spider ink studio

Идеи за татуировки на капани за сънища

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

Капаните за сънища са едни от най – подходящите татуировки за жени. Това е така, защото те са елегантни, раздвижени и много нежни. Също могат да се разстилат върху различни сектори на тялото и да им се сменя посоката в зависимост от мястото, на което ще се правят. Капаните за сънища идват от идианската култура и могат да бъдат обвързани с дълбок смисъл, ако се посъветвате с правилните артисти и споделите историята си, а може би просто ще означава да не се отказвате от мечтите си.

Ето какво се казва в уикипедия за тях : „Ловец на сънища (англ. dreamcatcher, dream catcher оджибуей asabikeshiinh неодушевена форма на думата “паяк” или bawaajige nagwaagan “ловец на сънища”) или Сънохващач — ръчно изработен индиански талисман, състоящ се от върбов обръч, в който е преплетена мрежа от шнурове, наподобяваща паяжина. В центъра се поставя перо от нощна птица, най-често някакъв вид сова. Амулетът може да се декорира с различни елементи като пера, мъниста и т.н. Смята се, че този предмет може да предпази спящия от зли духове. Според оригиналната оджибуейска традиция, Ловецът на сънища “филтрира” сънищата, като през отвора в средата преминават само добрите и приятни сънища. Злите и лошите сънища се заплитат в мрежата и с първите лъчи на слънцето се разпадат.

И така, разгледайте тези идеи за татуировки на капани за сънища, не се колебайте да задавате въпроси във фесбук и инстаграм страниците ни.

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com