spider ink studio

Как да се грижим за татуировките си през лятото

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

bantikboy12

Здравейте приятели и фенове на татуировките! С тази статия ще разсеяме митовете за лятното татуиране и ще ви обясним как да го правите без да се притеснявате. Лятото дойде и жегите започнаха, слънцето започна безмилостно да изгаря кожата ни, както и ние самите започнахме да се възползваме от почивните дни, за да се метнем до басейните или морето и да се попечем. И естествено, че най-наболелите Ви въпроси са “Да си направя ли татуировка лятото?” и “Как да се грижа за татуировките си през лятото?”. За да ви отговорим изчерпателно ще ви запознаем с основните процедури за грижа за татуировката и дори сме добавили клип, с който по-любознателните могат да научат допълнителни факти за татуировките. Преди да отидете да се татуирате е много важно да знаете няколко задължителни процедури, които ще запазят новата Ви татуировка от замърсяване, избледняване или възпаление. Консултирайте се с вашият татуист, за да ви даде и допълнителни съвети, с които зарастването да мине безпроблемно.

321

Първо и най-важно е новата Ви татуировка да не се излага на директна слънчева светлина минимум 15-20 дни, ако е на  видно място (ниско на ръката или кракът, вратът) се препоръчва, когато се излагате на директна слънчева светлина да я предпазвате с изрязана дреха(ръкав/крачол/риза с висока яка, ако е на врата) по възможност бял цвят, защото бялото най-малко привлича слънцето. Друго важно условие е, когато започнете да излагате татуировката на директна слънчева светлина, да нанасяте върху нея висок фактор слънцезащитен крем с висок фактор.Тази процедура се прави в продължение на 2-3 седмици след изтичане на първоначалния оздравителен процес (15-20 дни ) и важи за татуировки направени през летния сезон! Тези две условия са лесни за изпълнение и ще Ви гарантират безпроблемното зарастване и запазване на татуировката. Може да прочетете повече за грижата за нова татуировка в темата ни “Задължителни условия за заздравяване на татуировката”.

3e669b7a2d9c553a89d5c4b0bcec93a2

Да се използва слънцезащитен крем с висок фактор винаги е полезно за татуировките (без значение стари или нови) и ще ги запази по-контрастни за дълго време и тези правила е добре да се спазват всяка година, когато дойдат летните месеци, особено на по-откритите места – ниско по ръцете/краката/врата/главата и т.н.

Признаваме, че има определени места, които са по подходящи за татуиране през лятото от други, защото много по-лесно се пазят. Такива места са горната част на краката при мъжете, защото повечето мъже ходят с бански тип шорти, а при жените са интимните татуировки и някои области на гърдите, защото банските ще ги предпазят от директни слънчеви лъчи. Така, че ако Ви трудно да се справите с  условията посочени по-горе тези са местата за Вас 🙂

1414136132967_wps_19_Malibu_CA_David_Beckham_t

Препоръчваме Ви да изгледате образователното ВИДЕО наTED, в което е обяснено, защо татуировките са перманентни
, защо избледняват, как слънцето им влияе, как работи лазерната терапия и още няколко интересни факти за татуировките.

В крайна сметка, ако сме достатъчно дисциплинирани,  внимателни и полагаме съответнтните грижи, без проблем може да се правим татуировки през летните месеци! 🙂

 

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Татуирани, диви и секси

Подбрахме за Вас страхотни снимки на татуирани двойки с страхотни тату композиции, от които можете да черпите идеи

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com