spider ink studio

Деформират ли се татуировките при промяна в килограмите

Иван Иванов

Иван Иванов

  След хиляди запитвания на наши клиенти от различни възрастови групи, решихме да разбием един грешно насаждан в човешкото съзнание мит.

Много често ни задават въпроси като:

„Деформират ли се татуировките при промяна в килограмите?“

-„Ще ми се разшири ли татуировката, когато тръгна на фитнес?“

-„Ще ми се деформира ли татуировката когато сваля килограми?“

-„Мисля да тръгвам на фитнес и чак като кача кила тогава да се татуирам!“

-„Ще кача кила и после ще се татуирам, за да не се прецака татуировката!“

99f

Обещавам Ви, че по темата ще говоря само от личен опит и от опита на хората около мен. Аз си направих първата татуировка, когато бях 8 клас с тогавашната ми приятелка, татуировката е скорпион на плешката. Тогава тежах сигурно 60кг. Сега съм 92кг. на 1.87м. и татуировката ми все още си е на мястото в същите пропорции спрямо гърба ми, каквито бяха тогава. Наскоро го освежавахме и направихме прекрасна композиция за гърба – сложихме втори скорпион и както сами можете да видите на снимката трудно може да се види кой е старият.

Woman-and-man-jogging-LP

Ще ви дам и друг пример, защото аз нямам личен опит със рязкото сваляне на килограми.  Мой познат, с който се татуираме от юношеска възраст още тогава имаше множество татуировки – по гърдите, ръцете и целият гръб. Моят приятел започна да тренира активно, след като беше нашарен обстойно. С различни добавки и медикаменти той качи около 15-20кг. за относително кратък период от време. И както сами се досещате вече – татуировките останаха непокътнати. Единственото, което се беше случило е че самите татуси бяха станали по-големи, но бяха в почти същите пропорции спрямо тялото. Може би имаше леко разместване с половин сантиметър, но не мисля че това е нещо фатално, което не може да се преживее 🙂 . От разтеглянето качеството на татусите се промени съвсем малко, но това се коригира много лесно.  След известно време той спря да тренира, не успяваше да се храни здравословно и правилно и свали почти 13кг. Татусите намалиха размера си и бяха в перфектни пропорции, както в денят, когато бяха направени.

Друг  е въпросът за татуировки на корема преди бременност – по този въпрос ще има отделна и обстойна тема, за да можем да отговорим изчерпателно на въпроса.

И така… от моят личен опит това, което описах по-горе е единственото, което може да се случи, когато качвате и сваляте кила. По въпроса за стриите – смятам, че е възможно да се появят стрии на татуираните места.  Все пак стриите се появяват, защото кожата не издържа на обтягането, а татуировката е върху кожата.

Така, че ако смятате да качвате или да сваляте, да тренирате фитнес или джогинг не се притеснявайте да се татуирате. Направете си нещо, което ще ви мотивира в спорта, нещо, което ще Ви помогне да се изправяте, когато паднете и да не се отказвате в трудните моменти и никога да не се предавате. И.И.

Още идеи за татуировки

Подари татуировка

Споделете

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Татуирани, диви и секси

Подбрахме за Вас страхотни снимки на татуирани двойки с страхотни тату композиции, от които можете да черпите идеи

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com