spider ink studio

Деформират ли се татуировките при промяна в килограмите

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

  След хиляди запитвания на наши клиенти от различни възрастови групи, решихме да разбием един грешно насаждан в човешкото съзнание мит.

Много често ни задават въпроси като:

“Деформират ли се татуировките при промяна в килограмите?”

-“Ще ми се разшири ли татуировката, когато тръгна на фитнес?”

-“Ще ми се деформира ли татуировката когато сваля килограми?”

-“Мисля да тръгвам на фитнес и чак като кача кила тогава да се татуирам!”

-“Ще кача кила и после ще се татуирам, за да не се прецака татуировката!”

99f

Обещавам Ви, че по темата ще говоря само от личен опит и от опита на хората около мен. Аз си направих първата татуировка, когато бях 8 клас с тогавашната ми приятелка, татуировката е скорпион на плешката. Тогава тежах сигурно 60кг. Сега съм 92кг. на 1.87м. и татуировката ми все още си е на мястото в същите пропорции спрямо гърба ми, каквито бяха тогава. Наскоро го освежавахме и направихме прекрасна композиция за гърба – сложихме втори скорпион и както сами можете да видите на снимката трудно може да се види кой е старият.

Woman-and-man-jogging-LP

Ще ви дам и друг пример, защото аз нямам личен опит със рязкото сваляне на килограми.  Мой познат, с който се татуираме от юношеска възраст още тогава имаше множество татуировки – по гърдите, ръцете и целият гръб. Моят приятел започна да тренира активно, след като беше нашарен обстойно. С различни добавки и медикаменти той качи около 15-20кг. за относително кратък период от време. И както сами се досещате вече – татуировките останаха непокътнати. Единственото, което се беше случило е че самите татуси бяха станали по-големи, но бяха в почти същите пропорции спрямо тялото. Може би имаше леко разместване с половин сантиметър, но не мисля че това е нещо фатално, което не може да се преживее 🙂 . От разтеглянето качеството на татусите се промени съвсем малко, но това се коригира много лесно.  След известно време той спря да тренира, не успяваше да се храни здравословно и правилно и свали почти 13кг. Татусите намалиха размера си и бяха в перфектни пропорции, както в денят, когато бяха направени.

Друг  е въпросът за татуировки на корема преди бременност – по този въпрос ще има отделна и обстойна тема, за да можем да отговорим изчерпателно на въпроса.

И така… от моят личен опит това, което описах по-горе е единственото, което може да се случи, когато качвате и сваляте кила. По въпроса за стриите – смятам, че е възможно да се появят стрии на татуираните места.  Все пак стриите се появяват, защото кожата не издържа на обтягането, а татуировката е върху кожата.

Така, че ако смятате да качвате или да сваляте, да тренирате фитнес или джогинг не се притеснявайте да се татуирате. Направете си нещо, което ще ви мотивира в спорта, нещо, което ще Ви помогне да се изправяте, когато паднете и да не се отказвате в трудните моменти и никога да не се предавате. И.И.

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Татуирани, диви и секси

Подбрахме за Вас страхотни снимки на татуирани двойки с страхотни тату композиции, от които можете да черпите идеи

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com