spider ink studio

Как да ни боли по-малко, когато се татуираме

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

Някои ги боли по-малко, други повече, но е факт, че има болка. Сигурни сме, че всеки се е чудил кое е най-болезненото място и как да боли по-малко и за вас подбрахме някои полезни съвета, които ще премахнат голяма част от болката при нова татуировка.

Добре познат факт е, че когато се татуираме ще ни боли и повечето хора си мислят, че единственият начин да намалим болката е чрез анестетици, но това не е напълно вярно. Разбира се, има хора с много нисък/ много висок праг на болка, но има определени техники, които ще Ви помогнат да намалите драстично болката. Те ще са особено полезни на хората, който са с нисък или среден праг на болка и се притесняват от татуирането, но твърдо искат татуировка. Колкото и да сте издръжливи Ви съветваме да спазвате поне някои от изброените долу съвети, когато отивате да се татуирате.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame1


1.Не употребявайте алкохол.
 Обратно на общото разбиране, алкохолът не Ви да преминете по-безболезнено през сесията. Хората си мислят, че когато се напиеш ще си имунизиран от болка, но тази тактика работи единствено, ако се каните да участвате в кръчмарски бой и не искате да ви боли като ви удрят. Истината обаче е друга – алкохола разширява кръвоносните съдове, разрежда кръвта и ускорява пулса, ще кървите много повече и мастилото няма да влиза лесно. Естествено в много малки количества(1 глътка за смелост) няма да има проблем. Употребата на алкохол в по-големи количества само ще влоши положението и ще създаде излишни трудности за Вас и за артиста. Можем да заключим, че алкохолът води само до повече болка при татуирането.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame2


2.Пийте повече вода. Докато сериозно Ви съветваме да не пиете спиртни напитки, ние Ви препоръчваме да пиете повече вода. Започнете да консумирате повече вода вечерта преди тату сесията и се хидратирайте, колкото можете повече.  Тази процедура ще позволи на Вашата кожа да поема мастилото по-лесно и благодарение на добрата хидратация сесията ще бъде по-кратка и мястото ще кърви осезаемо по-слабо.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame3


3. Закусвайте/Обядвайте преди сесията.
Погрижете се да отидете в студиото с пълен корем, защото храната ще ви направи по-издръжливи, докато минавате през болезнените преживявания. За трениращите и тези на диета – денят за татуировка е мръсен ден и можете да си хапнете, каквото Ви е вкусно, дори да е извън хранителният ви режим. Този ден е за да се забавлявате и ако искате 10 парчета панирани бутчета ,2 шоколада, една голяма пица или бургери, позволете си ги и не се чувствайте гузни.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame4


4. Наспете се добре.
Ще ви трябва доста енергия за татуирането, особено за големи произведения. Съветваме Ви да се наспите добре, за да може да издържите по-дълга сесия. Ако сте уморени ще бъдете изнервени и няма да можете да издържите няколко часова сесия. Повярвайте ни, всички искаме ендорфина и адреналина да помагат за блокирането на болката, а един хубав сън е в основата.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame5

5.Почивайте си по време на сесията. Когато казваме почивайте си, нямаме предвид да спирате през 10 минути, но е добре през 1 час да се прави пауза за поне 5 минути. Почивките действат презареждащо и за Вас, и за артиста. Не оставяйте почивките да траят повече от 5-8 минути, защото рискувате тялото да отвикне с процеса на татуиране(адреналиновите Ви нива спадат) и да започне да Ви боли повече.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame6


6. Занимавайте се с нещо друго и игнорирайте болката.
Един от най-добрите начини да игнорирате болката е да се разсейвате с нещо. Не се концентрирайте върху болката. Щракайте си на телефона или си чатете с някой. За тези, които знаят как – медитирайте, концентрирайте се върху дишането си, останете спокойни и игнорирайте болката по време на сесията.

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame7


7.Разговаряйте.
Разисквайте интересни теми, разговорите карат времето да лети. Ако артистът е разговорлив, разговаряйте с него, ако не, вземете си компания с Вас. Това наистина помага. От една страна си приказвате,а от друга егото няма да ви позволи да мрънкате, все пак никой не иска да се излага пред приятелите му 🙂

kak-da-ni-boli-po-malko-kogato-se-tatuirame8

8. Използване на локален анестетик. Ако мястото е много болезнено и болката е непоносима, обърнете се към артиста за използване на локален анестетик. Горещо Ви препоръчваме да се консултирате с лекар преди да предприемате тази процедура, за да не се предизвикат нежелани алергични реакции.

Това са ключовите факти за намаляване на болката при татуиране. Като цяло болката не е толкова голяма, колкото си въобразяват повечето хора. Някои ги боли по-малко, други повече. Ние обичаме да я сравняваме с тази от епилатора – С ЕПИЛАТОРА БОЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ!

Сега вече знаем как да ни боли по-малко, когато се татуираме. Не забравяйте да прочетете и другите ни авторски статии, нашата галерия и не се колебайте да се свържете с Нас за консултация!

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Идеи за татуировки за двойки

Приятели, точно преди празника на влюбените ви представяме подбрана колекция с идеи за татуировки за двойки на различни

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com