spider ink studio

Значение на цветята и идеи за татуировки!

Иван Иванов

Иван Иванов

best pic

Цветята са символ на красотата и женствеността, символ на живота и понякога, символ на смъртта. Каквото и да искате да означава татуировката Ви, няма да имате никакъв проблем с намирането на цветята, които имат точната символика. Значенията на самите цветя ни предоставят хиляди комбинации, с които да изразим себе си! Какъв по-добър начин да се изобрази женствеността от едно цвете. Те прекрасно се комбинират със черепи, птици, пеперуди, пистолети и много други изображения от рaзличните стилове. Добър повод да си татуираме цвете, ако близък човек е кръстен на него (Здравка, Виолета, Цвети, Лилия, Невена… и т.н.). Естествено носителят може да вижда във рисунката негова си символика или красота в дизайна и за това да я носи. Цветята са прекрасен избор за покриване на стари или нежелани татуировки, защото са много разчупени рисунки и могат да се деформират лесно. Трудно е да влезем в главата на всеки и да преценим , какво мисли, но Ви обещаваме, че ще покрием общоприетите характеристики и за целта сме се ровили денонощно в Уикипедиа и къде ли не! Ще започнем обиколката с някои от по-известните видове и допълнително ще предоставим препратки към полезни страници, свързани с значението на цветята.  Сайтът е конструиран така, че когато натиснете върху снмките ще бъдете препратени към много снимки и дизайни на избраното цвете.

Разбира се, започваме с най-известното цвете на света – розата. Розите символизират много неща, в зависимост от броят им, цветовете и броят на цветчетата. Те са подходящи, както за жени, така и за мъже. Черните рози се изрисуват като поддържащи елементи. Например череп на фона на две черни рози. Черната роза е символ на смъртта и омразата, а червената е символ на истинската любов. Другите цветове символизират: розова – грация, приятелство; оранжева – страст, желание; жълта – ревност, нестихваща любов, разбито сърце, тежко предателство; тъмно лилава – благодарност. Червена и бяла на едно място – обединение. Червена и жълта  на едно място – радост, щастие. И за финал, бялата, означаваща чистота, добродетел, тайнственост, благоговение, уважение и смиреност.

Маргаритката е символ на невинността,  вярността в любовта, чистота, вяра, радост. Червената маргаритка се тълкува като непозната до сега красота.  Тази татуировка е предимно за жени, тя прекрасно се комбинира с други елементи като птици, сърца, пеперуди и др. Броят на цветята може да символизира, броят на децата в семейството.

Хибискус символизира рядката и деликатна красота. В различните култури може да означава любов. В хавайската култура, някои жени си татуират това цвете, за да покажат, че са готови да се омъжат. Щеше да им е лесно на българските мъже, ако и тук имаше поне малко ориентири… Да, ама не! 🙂

Лилията може да се тълкува по различен начин в зависимост от цветовете й. Бялата лилия символизира чистота, непорочност и чисто сърце. Червената е символ да духовно извисяване, на просветление. Оранжевата е желание, страст и омраза.

Накратко ще разгледаме четири видя цветя, които активно участват в в японският стил. Лотус, означаващ чистота, целомъдрие, красноречие и прераждане. Черешов цвят – преходност, нежност, доброжелателство, а в китай символизира женската красота. Бужур – мъжественост, смелост(в Япония), чест, просперитет (в Китай), а на някои места свенливост и срамежливост. И хризантема, която съчетава в себе си любов(червена) и нещо скъпоценно(жълта). Тези четири цвятя са неизменна част от японската тату култура, която е на едно от първите места по смисъл на татуировките.

Лалето се тълкува според цвета. Червен – нестихваща любов. Лилав – вечна самота. Бял – несподелена любов. Жълт – безнадеждна любов. Син – вярност. Бял – скромност.

Глухарчето символизира кокетство.

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

We love Venom

Запалихме се много от едноименния филм с Том Харди в ролята на Venom и решихме да посъберем интересни

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com