spider ink studio

Татуировки звезди- значение, история и модерни интерпретации – част II

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

Продължаваме звездната ни обиколка с още няколко често срещани рисунки – падаща, морска и северна звезда. Последните две много си приличат по символика, но ние открихме няколко съществени разлики, които бихме искали да знаете преди да се татуирате.

shooting-star

Падащата звезда е природен феномен, който поради редките си изяви е придобил почти магически или поне силно  суеверен характер. Като рисунка тя символизира отминал момент от живота ни, така, както звездата преминава за кратко, удивлява ни и изчезва завинаги! Всеки си е пожелавал желание, когато падаща звезда прелети през нощното небе… със сигурност го е правил като е бил дете. Както децата не спират да мечтаят, така ние възрастните можем да съчетаем мечтата ни с рисунка, която да ни напомня да не се отказваме от нея. Падащата звезда може да бъде символ за откриването на смисъла на живота за дадения човек – неговата цел и съдба. Най-традиционното възприятие за падащите звезди е ново начало и промени в нечий живот, както и желание за по-добър живот. Рисунките на падащи звезди могат да имат най-различни интерпретации от брой на членовете на семейството до отминали моменти или висша цел. В крайна сметка, всеки вижда нещо свое, нещо ценно и красиво, и това е най-важното! 🙂

nauticalstar

Морската звезда се използва за доста обширен кръг от теми, които са свързани с различни култури и държави и символиката й е спорна. В САЩ често се използва като символ за членство в Военноморският флот на Щатите или Морската пехота. При татуировките, морската звезда е един от най-популярните символи.  Звезда, която е на китката с лъч напред, се счита за положителен пътеводител към бъдещето. Символът е асоцииран със моряци и с тези, които изкарват прехраната си от морето, също и с хора, които са далеч от дома и извършват опасни дейности. Това е звездата, която насочва пътят към дома и към близките ( то къде може да е домът, ако не с близките ни хора). Разбира се, носителят на рисунката може просто да я направи, защото вижда красота и симетрия във звездата или да я използва като фон, или поддържащ елемент на по-комлексна композиция от рисунки. Според нас тя е един прекрасен симетричен мултифункционален елемент, който е отворен към безброй интерпретации!

peterpanstar

Северната звезда си прилича по много от характеристиките с Морската звезда, която споменахме, но се изрисува по различен начин и има няколко допълнителни, уникални значения, които наистина си заслужава да отбележим. Двата символа практически символизират пътеводната звезда, но различните им изрисувания се интерпретират по различен начин. Северната звезда няма военна и политическа символика, тя има нещо хиляди пъти по-ценно и фантастично използвано в гениалните анимации на У. Дисни. Северната звезда в модерния свят е символ на непорастващото дете, на безумният мечтател, на човека, който търси път към изпълнението на мечтите си и не го интересуват порядките на останалият свят. Ако се сещате как пътуваха и от къде минаваха героите от “Питър Пан”, за да стигнат до “Небивалата земя” и никога не порастваха – е точно това означава тази рисунка!

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Татуирани, диви и секси

Подбрахме за Вас страхотни снимки на татуирани двойки с страхотни тату композиции, от които можете да черпите идеи

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com