spider ink studio

Татуировки на годежни и брачни пръстени

Иван Иванов

Иван Иванов

Приятели днес ще засегнем една много интересна тема и ще разклатим едни от стереотипите, които са наслагвани в човешкото съзнание години наред. През цялата история на човечеството ние хората използваме предмети, за да демонстрираме на околните определен социален статус – корона, годежен, кралски или пръстен – символ на принадлежност към дадена гупировка и степен на значимост в определена социална група. С времето редом до тези предмети започват да се появяват други символи – символи, които са не само много по-трайни и по-трудни за заличаване, а дори се пренасят върху кожата ни и стават част от нас самите.

tatuirovki na godejni i brachni prusteni (29)

В тази статия ще се концентрираме върху пръстените и  най-разпространената символика на пръстена в наши дни – годежната и брачната. Написахме тази статия, за да покажем на читателите ни, че има и  друга перспектива по въпроса за символа за обвързване.  Хората на новото време знаем, че не е нужно да купим високо надценен, безполезен метал или камък придобит от робски труд в страни от третия свят, за да демонстрираме любовта си към някого. Можем спокойно да отидем до близкия tattoo shop със скъпият за нас човек и да поставим символите на любовта ни върху нас за следващите 100 години 🙂

tatuirovki na godejni i brachni prusteni (16)

По този начин дори хората, които не могат да си позволят да си купят скъпи ламарини ще могат да демонстрират тяхната любов, отдаденост и вярност. А хората с по-големи възможности ще бъдат сигурни че половинката им няма да може да свали татуировката толкова лесно, колкото пръстена. Не може да не отбележим, че татуировката е много по-истинско доказателство за силна връзка, доверие и вярност, както и символ, от който трудно може да се откажеш или отървеш в сравнение с пръстена и други подобни предмети. Също така може да сте спокойни, че когато се скарате няма да изхвърлите пръстена в ядът си 🙂

Толкова за плюсовете и минусите на любовните татуировки, нека поговорим за начина на изработка. Хубаво е да знаете, че татуировките по пръстите са по-трудни за изработка, поддръжка и дизайн, и в много от случаите не се получават от първата сесия и трябва повтаряне, така че е важно да сте въоръжени с търпение докато постигнете желания резултат. Все пак, ако си вярвате и се обичате няма по-яко нещо от това да си направите по една татуировка, която да символизира вашата истинска връзка, а дали ще е на пръстите или на друго място вече е въпрос на вкус.

Не забравяйте да разгледате галерията, идеите за татуировки и сектора със значение на татуировките, както, ако търсите помощ да се свържете с нас 🙂 Подбрали сме за вас няколко идеи за татуировки, от които да почерпите вдъхновение.

Още идеи за татуировки

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com