spider ink studio

Татуировки на годежни и брачни пръстени

Picture of Иван Иванов

Иван Иванов

Приятели днес ще засегнем една много интересна тема и ще разклатим едни от стереотипите, които са наслагвани в човешкото съзнание години наред. През цялата история на човечеството ние хората използваме предмети, за да демонстрираме на околните определен социален статус – корона, годежен, кралски или пръстен – символ на принадлежност към дадена гупировка и степен на значимост в определена социална група. С времето редом до тези предмети започват да се появяват други символи – символи, които са не само много по-трайни и по-трудни за заличаване, а дори се пренасят върху кожата ни и стават част от нас самите.

tatuirovki na godejni i brachni prusteni (29)

В тази статия ще се концентрираме върху пръстените и  най-разпространената символика на пръстена в наши дни – годежната и брачната. Написахме тази статия, за да покажем на читателите ни, че има и  друга перспектива по въпроса за символа за обвързване.  Хората на новото време знаем, че не е нужно да купим високо надценен, безполезен метал или камък придобит от робски труд в страни от третия свят, за да демонстрираме любовта си към някого. Можем спокойно да отидем до близкия tattoo shop със скъпият за нас човек и да поставим символите на любовта ни върху нас за следващите 100 години 🙂

tatuirovki na godejni i brachni prusteni (16)

По този начин дори хората, които не могат да си позволят да си купят скъпи ламарини ще могат да демонстрират тяхната любов, отдаденост и вярност. А хората с по-големи възможности ще бъдат сигурни че половинката им няма да може да свали татуировката толкова лесно, колкото пръстена. Не може да не отбележим, че татуировката е много по-истинско доказателство за силна връзка, доверие и вярност, както и символ, от който трудно може да се откажеш или отървеш в сравнение с пръстена и други подобни предмети. Също така може да сте спокойни, че когато се скарате няма да изхвърлите пръстена в ядът си 🙂

Толкова за плюсовете и минусите на любовните татуировки, нека поговорим за начина на изработка. Хубаво е да знаете, че татуировките по пръстите са по-трудни за изработка, поддръжка и дизайн, и в много от случаите не се получават от първата сесия и трябва повтаряне, така че е важно да сте въоръжени с търпение докато постигнете желания резултат. Все пак, ако си вярвате и се обичате няма по-яко нещо от това да си направите по една татуировка, която да символизира вашата истинска връзка, а дали ще е на пръстите или на друго място вече е въпрос на вкус.

Не забравяйте да разгледате галерията, идеите за татуировки и сектора със значение на татуировките, както, ако търсите помощ да се свържете с нас 🙂 Подбрали сме за вас няколко идеи за татуировки, от които да почерпите вдъхновение.

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com