spider ink studio

Как да разговаряме с родителите си, когато искаме да си направим татуировка

Иван Иванов

Иван Иванов

Вдъхновени от наши клиенти, които със собствения си пример показаха правилния подход и  насока на децата си, решихме да засегнем тази интересна тема и да намерим няколко решения за възникващите от нея спорове и проблеми в семейството. Тази статия е предназначена специално за тинейджърите с по-консервативни родители, които са резервирани по въпроса за татуирането. Преди всичко трябва да кажем, че тази статия е предназначена за да образова и да помага в комуникацията дете-родител, а не да подстрекава безрасъден подход към татуирането. Когато си тинейджър и искаш да получиш нещо няма как да не се допиташ до родителите си и да се надяваш да ти разрешат. Но има начини, чрез които ще е по-лесно да се разбирате с родителите си. Важно е да се знае, че

родителите биха направи всичко, за да може детето им да е щастливо, каквото и да е разбирането им за щастието. Най-хубавото нещо за един родител е да види детето си щастливо и уверено. Темата е дълга и обширна заради огромното разнообразие от хора и характери, за това ще я синтезираме максимално, но ще Ви дадем няколко безценни съвета как да подходите, към родителите си, когато искате да си направите татуировка и да си спестите караницата:

 1. Говорете свободно с тях, обяснете им защо искате да се татуирате и каква татуировка искате да си направите – ПОКАЖЕТЕ Я.
 1. Започнете с някоя малка и значима татуировка – например символ на семейството или имената, или рождените дати на членове от семейството Ви, с подобна рисунка човек няма как да сбърка.
 1. Дайте им пример с ваши приятели и познати, които са използвали професионално студио и са доволни от резултатите.
 1. Сами поискайте те да ви заведат до студио по тяхна преценка, в което да поговорят с татуиста за процеса и да се уверят, че всичко е безопасно и няма да възникнат усложнения.
 1. Не правете грешката да се криете от тях и да се опитвате да ги подведете, просто им обяснете как се чувствате, какво искате и защо го искате! Каквато и да е причината – КАЖЕТЕ ИМ Я!
 1. Седнете заедно с тях и избирайте татуировка – ако не толерират големи татуировки се концентрирайте върху малките.
 1. Предложете им заедно да си направите татуировка – на дали някой родител не иска да има спомен с детето си, особено такъв, който ще остане трайно в живота ви.
 1. Обяснете им, че е по-безопасно да Ви помогнат в избора, отколкото на по-късен етап да взимате решенията сами, така ще използвате техния опит и ще избегнете грешни решения.
 2. Опитайте се да проведете разговора в почивните дни, когато родителите Ви не са изморениКак да разговаряме с родителите си, когато искаме да си направим първата татуировка5 от работа, а са в добро настроение. Често повечето неща, които не получавате са в следствие на други проблеми, с които те трябва да се справят. За това издебнете правилния момент.
 1. Пригответе си набор от рисунки, които Ви харесват и ги представете на родителите си, седнете и заедно взимайте решенията, те ще Ви посъветват за евентуални нежелани последствия и ще Ви помогнат да вземете правилното решение.
 1. Помнете, че татуировките са спомени, цели, преживявания и тази култура датира от хиляди години. Първата татуировка е най-добре бъде рисунка, която символизира вашите цели и преживявания, вашите мечти и уроци, спомените за скъпите ви хора и разбира се вашия собствен характер.
 1. Ако пък родителите Ви имат татуировки, за които съжаляват или Ви дават за пример някои човек, чиито татуировки са правени по неясен начин и от неясни хора просто им обяснете и покажете, колко е напреднало самото изкуство и какви красиви произведения правят майсторите – това ще бъде достатъчно.
 1. Направете целия процес забавен, пращайте си рисунки, говорете си постоянно, коментирайте рисунките и се забавлявайте.
 1. Бъдете търпеливи и упорити – много е вероятно да не се получи от първия път. Опитайте отново след 1 седмица, когато случите на удобен момент.

В крайна сметка всеки човек се стреми към това, което иска и ако го иска достатъчно много и положи нужните усилия плюс правилния подход ще го получи рано или късно 🙂

Още идеи за татуировки

Идеи за татуировки Уналоме

Идеи за татуировки Уналоме

Уналоме – идеи за татуировки и символика Здравейте приятели и фенове на татуировките. В тази статия ще ви представим по-обстойно смисълът зад стила “Уналоме”(англ. Unalome). 

Прочетете повече »

Подари татуировка

Споделете

Facebook
WhatsApp
Telegram

Актуално

Нашите приятели

вижте още

Може да ви е интересно..

Всичко за татуировките –
съвети, идеи и модели.

София,
ж.к. Младост 3,
блок 342 – партер
Телефон: 0879136900
Имейл: studio@spider-ink.com