Свържете се с нас за:

– консултация

– съвети и идеи

– записване на час

Spider-ink.com

Значение на цветята и идеи за татуировки!

best picЦветята са символ на красотата и женствеността, символ на живота и понякога, символ на смъртта. Каквото и да искате да означава татуировката Ви, няма да имате никакъв проблем с намирането на цветята, които имат точната символика. Значенията на самите цветя ни предоставят хиляди комбинации, с които да изразим себе си! Какъв по-добър начин да се изобрази женствеността от едно цвете. Те прекрасно се комбинират със черепи, птици, пеперуди, пистолети и много други изображения от рaзличните стилове. Добър повод да си татуираме цвете, ако близък човек е кръстен на него (Здравка, Виолета, Цвети, Лилия, Невена… и т.н.). Естествено носителят може да вижда във рисунката негова си символика или красота в дизайна и за това да я носи. Цветята са прекрасен избор за покриване на стари или нежелани татуировки, защото са много разчупени рисунки и могат да се деформират лесно. Трудно е да влезем в главата на всеки и да преценим , какво мисли, но Ви обещаваме, че ще покрием общоприетите характеристики и за целта сме се ровили денонощно в Уикипедиа и къде ли не! Ще започнем обиколката с някои от по-известните видове и допълнително ще предоставим препратки към полезни страници, свързани с значението на цветята.  Сайтът е конструиран така, че когато натиснете върху снмките ще бъдете препратени към много снимки и дизайни на избраното цвете.

e0824dbdbbbacaa01082927b3922a999Full-back-flower-tattoo-ideasamazing-back-tattoo-ideas-for-women-gallery-20-pic-sharp39-s-just-click-on-the-imageFlowers-tattoo-on-full-back-design-for-women

Разбира се, започваме с най-известното цвете на света – розата. Розите символизират много неща, в зависимост от броят им, цветовете и броят на цветчетата. Те са подходящи, както за жени, така и за мъже. Черните рози се изрисуват като поддържащи елементи. Например череп на фона на две черни рози. Черната роза е символ на смъртта и омразата, а червената е символ на истинската любов. Другите цветове символизират: розова – грация, приятелство; оранжева – страст, желание; жълта – ревност, нестихваща любов, разбито сърце, тежко предателство; тъмно лилава – благодарност. Червена и бяла на едно място – обединение. Червена и жълта  на едно място – радост, щастие. И за финал, бялата, означаваща чистота, добродетел, тайнственост, благоговение, уважение и смиреност.

roza 2roza 5rozaroza 3

Маргаритката е символ на невинността,  вярността в любовта, чистота, вяра, радост. Червената маргаритка се тълкува като непозната до сега красота.  Тази татуировка е предимно за жени, тя прекрасно се комбинира с други елементи като птици, сърца, пеперуди и др. Броят на цветята може да символизира, броят на децата в семейството.

Wrist-Daisy-Tattoomargaritka2magraritka 0margaritka

Хибискус символизира рядката и деликатна красота. В различните култури може да означава любов. В хавайската култура, някои жени си татуират това цвете, за да покажат, че са готови да се омъжат. Щеше да им е лесно на българските мъже, ако и тук имаше поне малко ориентири… Да, ама не! :)

hibiskushibiskus247ccab012a9f60c1facfd800fa61b302hibiscus-tattoo-image-on-back

Лилията може да се тълкува по различен начин в зависимост от цветовете й. Бялата лилия символизира чистота, непорочност и чисто сърце. Червената е символ да духовно извисяване, на просветление. Оранжевата е желание, страст и омраза.

liliqliliq2Pink_Lily_tattoo_by_Rhianne_AlmondLily-Tattoo-7

Накратко ще разгледаме четири видя цветя, които активно участват в в японският стил. Лотус, означаващ чистота, целомъдрие, красноречие и прераждане. Черешов цвят – преходност, нежност, доброжелателство, а в китай символизира женската красота. Бужур – мъжественост, смелост(в Япония), чест, просперитет (в Китай), а на някои места свенливост и срамежливост. И хризантема, която съчетава в себе си любов(червена) и нещо скъпоценно(жълта). Тези четири цвятя са неизменна част от японската тату култура, която е на едно от първите места по смисъл на татуировките.

Lotus1chereshov cvqtpeony - bojur2chrysanthemum-flower-tattoo

Лалето се тълкува според цвета. Червен – нестихваща любов. Лилав – вечна самота. Бял – несподелена любов. Жълт – безнадеждна любов. Син – вярност. Бял – скромност.

blue-tulip-tattoo-1214541a1b0c805c13504edc868a149468a59bd5d7afb16ebea48314ec9c104ac295bbAmazing-red-tulips-on-the-back

Глухарчето символизира кокетство.

gluharche 1e13dd1ea6128b09befbdcadd462e5df6Dandelion-Tattoos-1Dandelion-Tattoos

Следва продължение …..            Към Началото

Founder & CEO, татуист и автор на много от статиите в сайта!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.